Βακαλάος υγράλατος

Το πάστωμα γίνεται ενώ το ψάρι είναι ακόμη φρέσκο και έτσι διατηρεί την τρυφερή υφή της σάρκας του. Είναι το παραδοσιακό έδεσμα για την 25η Μαρτίου – και όχι μόνο- που μπορεί να συνοδευτεί με σπιρτόζικη σκορδαλιά.

Χωρίς συντηρητικά

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟϊΟΝ
/
HELLAS MEZE
/
GREEK PRODUCT
/
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟϊΟΝ
/
HELLAS MEZE
/
GREEK PRODUCT
/
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟϊΟΝ
/
HELLAS MEZE
/
GREEK PRODUCT
/
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟϊΟΝ
/
HELLAS MEZE
/
GREEK PRODUCT
/
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟϊΟΝ
/
HELLAS MEZE
/
GREEK PRODUCT
  • Συσκευασία
    Retail
    Food service
  • Bακαλάος υγράλατος τεμ/νος 800g
Πληροφορίες

Τρόπος σερβιρίσματος: Η επιτυχία του μαγειρέματος είναι στο σωστό ξαλμύρισμα. Το ξαλμύρισμα πρέπει να γίνεται στο ψυγείο με κρύο νερό, και σε αναλογία 1 κιλό βακαλάος προς 3-4 κιλά νερό. Αφήστε τον βακαλάο 48 ώρες στο ίδιο νερό χωρίς να το αλλάξετε. Μετά αλλάξτε το νερό ακόμα 2-4 φορές ανά 6-12 ώρες ανάλογα με το πάχος του ψαριού. Μπορείτε να τον μαγειρέψετε στο φούρνο ή να τον τηγανίσετε.

Διατηρείται στο ψυγείο

Συστατικά

Συστατικά : βακαλάος,αλάτι

Αλλεργιογόνα: ψάρι

Cod

Βακαλάος

(επιστημονική ονομασία: Gadus Morhua)

Πήρε το όνομά του από το πορτογαλικό bacalhau, μιας και οι πρώτοι που το παρατήρησαν ήταν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι του 16ου αιώνα. Από το συκώτι των βακαλάων παρέχεται το μουρουνέλαιο, το έλαιο του βακαλάου, που αποτελεί σημαντική πηγή βιταμινών ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Ζει στο βυθό κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη νύχτα ανεβαίνει σε επιφανειακά θαλάσσια ρεύματα για να τραφεί.

Δειτε και αυτα

Ρέγγα φιλέτο καπνιστό

Σκουμπρί φιλέτο ριγανάτο

Κολεοί φιλέτο