ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Α.Ε. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ

ΦΡΕΣΚΙΑ ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΒΟΛΟΥ από τον Βασίλη Καλλίδη


 






ΥΛΙΚΑ 
(Για 6 άτομα):
  • 1 πακέτο Σαλάτα Παραδοσιακή
  • 1 πακέτο Σαλάτα Μαρούλια
  • 6-7 Αντζούγιες Φιλέτο HELLAS ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Α.Ε.
  • 1 πακέτο Σκουμπρί Φιλέτο Καπνιστό  HELLAS ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Α.Ε.
  • 1 πακέτο Τσιροσαλάτα HELLAS ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Α.Ε.
  • 1 Πιπεριά κόκκινη
  • 1 Πιπεριά πράσινη κέρατο
  • 7-8 Ραπανάκια
  • ½ Μπρόκολο
  • ½ Αγγούρι
  • 1 Ντομάτα
 
Για τη βινεγκρέτ:
  • Αλάτι Ψιλό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 Πιπεριά Φλωρίνης ψημένη
  • 4 Αντζούγιες
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μεγάλη πιατέλα αδειάζουμε το έτοιμο πλυμένο μείγμα της σαλάτας. Ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά και την πιπεριά κέρατο σε ροδέλες. Αχνίζουμε το μπρόκολο για 2-3 λεπτά σε ζεστό νερό ώστε να μαλακώσει, αλλά να μείνει τραγανό και το βάζουμε στη σαλάτα κομμένο σε μπουκίτσες. Προσθέτουμε το αγγούρι κομμένο σε ροδέλες και τη ντομάτα σε όγδοα. Βάζουμε στη σαλάτα καπνιστό σκουμπρί, τσίρο ξυδάτο και αντζούγιες. Προσθέτουμε λίγα καθαρισμένα ραπανάκια και ετοιμάζουμε το λαδολέμονο. Σε μπλέντερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, μια σκελίδα σκόρδο, τη μουστάρδα, την πιπεριά Φλωρίνης, λίγο αλάτι και δύο αντζούγιες. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και περιχύνουμε τη σαλάτα με το λαδολέμονό μας.

Τρόποι σερβιρίσματος

serveserveserveserveserveserveserve