ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Α.Ε. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ

ΦΡΕΣΚΙΑ ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΒΟΛΟΥ από τον Βασίλη Καλλίδη


 






ΥΛΙΚΑ 
(Για 6 άτομα):
  • 1 πακέτο Σαλάτα Παραδοσιακή
  • 1 πακέτο Σαλάτα Μαρούλια
  • 6-7 Αντζούγιες Φιλέτο HELLAS ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Α.Ε.
  • 1 πακέτο Σκουμπρί Φιλέτο Καπνιστό  HELLAS ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Α.Ε.
  • 1 πακέτο Τσιροσαλάτα HELLAS ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Α.Ε.
  • 1 Πιπεριά κόκκινη
  • 1 Πιπεριά πράσινη κέρατο
  • 7-8 Ραπανάκια
  • ½ Μπρόκολο
  • ½ Αγγούρι
  • 1 Ντομάτα
 
Για τη βινεγκρέτ:
  • Αλάτι Ψιλό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 Πιπεριά Φλωρίνης ψημένη
  • 4 Αντζούγιες
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μεγάλη πιατέλα αδειάζουμε το έτοιμο πλυμένο μείγμα της σαλάτας. Ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά και την πιπεριά κέρατο σε ροδέλες. Αχνίζουμε το μπρόκολο για 2-3 λεπτά σε ζεστό νερό ώστε να μαλακώσει, αλλά να μείνει τραγανό και το βάζουμε στη σαλάτα κομμένο σε μπουκίτσες. Προσθέτουμε το αγγούρι κομμένο σε ροδέλες και τη ντομάτα σε όγδοα. Βάζουμε στη σαλάτα καπνιστό σκουμπρί, τσίρο ξυδάτο και αντζούγιες. Προσθέτουμε λίγα καθαρισμένα ραπανάκια και ετοιμάζουμε το λαδολέμονο. Σε μπλέντερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, μια σκελίδα σκόρδο, τη μουστάρδα, την πιπεριά Φλωρίνης, λίγο αλάτι και δύο αντζούγιες. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και περιχύνουμε τη σαλάτα με το λαδολέμονό μας.

Ουζομεζές με ρέγγα φιλέτο καπνιστή

Συστατικά

- 2 φιλέτα ρέγγας καπνιστά
- 150 γρ. μυζίθρα
- 2 λεμόνια 
- Λίγο λάδι

Προετοιμασία

Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ και μετά σερβίρουμε βάζοντας το λάδι πάνω στο μεζέ για γαρνιτούρα.

Σκουμπρί καπνιστό με σαλάτα

Μία συνταγή που μυρίζει ...θάλασσα! Η φρέσκια σαλάτα «δένει» αρμονικά με το ψάρι και μας ταξιδεύουν με τη γεύση τους στα ελληνικά νησιά.

Υλικά:

  • 1 ματσάκι άγρια ρόκα
  • 400 γρ. (περίπου) τρυφερές κορφές από σπανάκι
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος 
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2-3 μικρά αγγουράκια κομμένα σε ροδέλες
  • 150 γρ. καπνιστό σκουμπρί κομμένο σε πολύ λεπτά φετάκια

 


Για τη σος:

  • ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα 

 

  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • ½  σκελίδα σκόρδου

Οδηγίες Μαγειρέματος

 1. Σε ένα φαρδύ μπολ για σαλάτα ανακατεύουμε τα φύλλα των χορταρικών με τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια

2. Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκουμπρί ελαφρά, στη συνέχεια σβήνουμε με λίγο χυμό λεμόνι, το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο

3. Το τοποθετούμε κομμένο σε κομματάκια επάνω στα χορταρικά

Για τη σος:

1. Σε ένα βαζάκι ή ένα σέικερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα, το αλάτι και το ψιλοκομμένο σκόρδο

2. Κουνάμε ζωηρά το βαζάκι για να ανακατευτούν καλά τα υλικά

3. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος και προσθέτουμε, εάν θέλουμε, ελάχιστο αλάτι

Ουζομεζές με ρέγγα φιλέτο καπνιστή

Συστατικά:

- 2 φιλέτα ρέγγας καπνιστά
- 2 λεμόνια
- 2 πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- Λίγο λάδι

Προετοιμασία

Αφού βράσουμε τις πατάτες , τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ και μετά σερβίρουμε βάζοντας το λάδι πάνω στο μεζέ για γαρνιτούρα.

Τρόποι σερβιρίσματος

serveserveserveserveserveserveserve